Autovindecare și terapii alternative


Luna asta avem la Cluj un eveniment mare, despre terapii alternative. Și m-am gândit că e nevoie să vorbesc puțin despre asta, despre rolul acestor terapii alternative în viața noastră.

Triunghiul Dramei - Info Spiritual

Din păcate, încă multă lume acționează și funcționează în interiorul triunghiului agresor-victimă-salvator. În paradigma sănătății, agresorul e boala sau virusul, “bolnavul” e victima, iar medicul sau terapeutul e salvatorul.

Câtă vreme rămânem în acestă paradigmă, șansele de vindecare reală sunt aduse la minim. Câtă vreme eu cred despre mine că sunt un sistem corp-minte-emoții fragil, care poate fi deteriorat de influențe din exteriorul meu (microbi, viruși, alimentație, emoții aparent cauzate de alte persoane), asta voi trăi ca experiență.

Autovindecarea?

Pentru o vindecare reală e nevoie să ne schimbăm perspectiva despre noi și despre lumea în care trăim. Să realizăm că în interiorul fiecăruia dintre noi e o “forță” care nu poate fi afectată de nimic din această lume. Să eliminăm din sistemul nostru de credințe ideea că ni se poate face rău în orice fel, că ceva din exteriorul nostru are putere asupra noastră ba, mai mult, că în continuu suntem pândiți, la orice colț, de diferite pericole.

Atunci când mergem la cineva din afara noastră (medic, terapeut) cu credința că el sau ea poate să ne vindece, nu facem altceva decât să ne plasăm puterea  în afara noastră. Sigur, un terapeut adevărat poate să “vadă” dezechilibrele din interiorul nostru, poate să curețe anumite lucruri prin terapii alternative, să ne reechilibreze sistemul, dar dacă noi nu înțelegem cauzele reale ale problemei și nu facem schimbări în interiorul nostru, în scurt timp aceasta va reveni.

Singura vindecare reală e AUTOVINDECAREA și orice terapeut adevărat îți va spune lucrul ăsta. El poate să te ajute cu o perspectivă mai clară asupra problemei (pentru că o vede din afară), cu prezența lui și nivelul lui de medicamente vs terapii alternativevibrație (care reamintesc corpului tău starea de sănătate perfectă) și, sigur, cu unelte pe care le poți folosi pentru a facilita acest proces. Dar dacă tu nu îți asumi responsabilitatea pentru sănătatea ta, nimeni altcineva nu o va face în locul tău, din simplul motiv că nu poate. Orice terapeut real îți va spune lucrul ăsta, iar dacă nu o face, sfatul meu este să te retragi, pentru că acel om îți va împrumuta puterea, energia, te va face dependent de el… exact cum fac medicii inconștienți atunci când recomandă tratamente cu diferite substanțe chimice.

Care e de fapt sursa problemelor?

Boala în corpul fizic nu face altceva decât să reflecte credințele limitative și emoțiile disfuncționale la care nu vrem să renunțăm. Boala e un semnal de alarmă, la fel ca beculețul roșu de la mașină, care ne arată că “ceva ” din  interiorul nostru nu este aliniat la cine suntem noi cu adevărat.

Orice boală, dezechilibru, suferință nu face altceva decât să reflecte o inadvertență între ceea ce noi credem și realitate. Dacă noi credem că cineva din afara noastră ne poate produce o anumită emoție (m-ai supărat, m-ai rănit, m-ai trădat…), asta vom trăi ca experiență, dar nu ca o “pedeapsă”, ci doar ca un semnal de alarmă, cu scopul de a ne ajuta să ne trezim. Din păcate pentru specia umană, încă, suferința e o modalitate de a facilita trezirea, pentru că atunci când ne merge bine, când totul e “roz”, majoritatea dintre noi nu avem nicio motivație de a intra în interiorul nostru, de a ne observa și de a renunța în mod conștient la acele credințe care nu ne susțin și, mai mult, majoritatea dintre ele nici măcar nu ne aparțin.

Sănătatea perfectă

În opinia mea, pentru a ajunge la acea stare de sănătate perfectă (fizică/mentală/emoțională/relațională) primul pas este să ne asumăm responsabilitatea pentru asta. Să înțelegem că nimeni și nimic din afara noastră Cine sunt eu cu adevărat?nu are putere reală asupra noastră. Că tot ceea ce trebuie să facem e să privim în interiorul nostru, cu curiozitate și detașare și să identificăm acele gânduri, emoții, comportamente care nu sunt aliniate cu cine suntem noi cu adevărat, care nu exprimă cea mai grandioasă versiune a celei mai mărețe viziuni pe care o avem despre noi înșine.

Să chestionăm orice gând care ne apare: “Chiar așa este?”, “Cine spune asta?”,”De ce am ales în trecut să cred asta?”, “Este acest lucru relevant în prezent, în această situație specifică?” și să lăsăm să se dizolve orice credințe care nu ne aparțin, care nu îl reprezintă pe Cine sunt eu în acest moment.

Asta înseamnă să trăim conștienți, în prezent și să luăm decizii din Cine Suntem nu din ce credem (indiferent despre ce e vorba).

Și când folosesc sintagma “Cine suntem noi cu adevărat” mă refer la acea parte din noi care ESTE iubire, bunătate, compasiune, sănătate, abundență, bucurie, blândețe, beatitudine, extaz, putere… VIAȚĂ.

Și când spun “Asumă-ți responsabilitatea!” asta nu înseamnă să te izolezi, să nu mai accepți nimic din exteriorul tău… Dimpotrivă, cere ajutorul atunci când simți că nu poți gestiona situația, dar nu uita niciodată că toate lucrurile din exterior sunt doar instrumente ale Maestrului, iar Maestrul ești TU!

Cam atât! Dacă ai întrebări lasă un comentariu mai jos iar dacă îți dorești să întâlnești oameni minunați și terapeuți pasionați te aștept la Târgul Terapeuților Clujeni unde se vor discuta și demonstra cele mai cunoscute terapii alternative. Detalii și înscrieri pe pagina evenimentului aici: www.info-spiritual.ro/targul-terapeutilor-clujeni-2018 sau pe Facebook.

Namaste! 🙂

Abonează-te la Newsletter-ul INFO SPIRITUAL
Vreau să primesc ultimele noutăți pe email.
Abonează-te la Newsletter-ul INFO SPIRITUAL
Vreau să primesc pe email noutăți

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.