Cum să creezi realitatea pe care ți-o dorești

Sunt convinsă că majoritatea dintre voi ați auzit cel puțin o dată fraza “Tu ești creatorul vieții tale”. Și eu am auzit-o, sub diverse forme, dar abia de curând am înțeles cu adevărat ce înseamnă să creezi realitatea pe care ți-o dorești, în mod conștient. Și simt să împărtășesc cu voi ceea ce am înțeles, pentru a aduce mai multă claritate asupra acestui subiect.

Corpul nostru, atât partea fizică (celule, organe, glande) cât și cea energetică (chakre, canale energetice) nu este altceva decât un soi de videoproiector 3D, care proiectează în exteriorul nostru ceea ce avem noi în interior. Multe religii și învățături ne spun asta: “Precum în Cer, așa și pe Pământ”, “Cum e sus la fel e și jos”. Nu se referă la un “cer” sau “sus” care e undeva departe, în exterior, ci la conținutul minții noastre (sus, în cap :)). Lumea, așa cum o percepem noi, nu e altceva decât o proiecție a credințelor noastre.

Să vă dau un exemplu. Dacă una dintre credințele mele de bază este: “oamenii sunt răi și nu fac altceva decât să mă rănească” atunci, în realitatea mea fizică, voi “atrage” oameni care manifestă aceste lucruri, fapt care va face ca această convingere să devină din ce în ce mai puternică (ceva de genul: mintea zice “Ți-am spus eu că așa este. Vezi?!”). Dacă, dimpotrivă, convingerea mea spune că “oamenii sunt buni și demni de încredere”, în mod miraculos (cum ar spune unii), în viața mea apar doar acest gen de persoane…

Știind asta, cum poți să creezi realitatea pe care ți-o dorești?

În primul rând e important să știm de unde plecăm. Altfel spus, care sunt, în acest moment al vieții mele, credințele mele de bază, în domeniile relevante pentru mine? Sau, ce cred eu la nivelul cel mai profund despre oameni, viață, bani, sănătate, muncă, relații… sau orice altceva este important pentru mine. Pot face o listă cu aceste convingeri, sigur, cu cele care sunt în plan conștient. Doar că, de cele mai multe ori, convingerile astea se ascund, se deghizează, astfel încât noi nu le prea vedem. Cum le putem descoperi? Simplu, observând cum arată viața mea în acest moment. Cum “merge” fiecare domeniu din cele de mai sus: Cum sunt oamenii din jurul meu, cum e sănătatea mea, cum stau cu abundența… și așa mai departe. Toate aceste lucruri sunt doar oglinzi, care îmi arată foarte clar “părerea mea” REALĂ despre acele lucruri.

Apoi, încerc să descopăr inadvertențele care există între ceea ce eu SPUN că îmi doresc și ceea ce se întâmplă în realitatea mea fizică. Concret, dacă eu cred că cred că oamenii sunt buni, dar în viața mea e plin de oameni “răi”*, este clar că credința REALĂ este opusă. Primul pas este să recunosc acest lucru în fața mea: Eu cred că oamenii sunt răi. Înțeleg apoi cum am ajuns la această concluzie: în familie, de mic, mi s-a spus să nu am încredere în oameni, mai ales în străini, că s-ar putea să-mi facă rău iar, de-a lungul timpului, am avut experiențe cu oameni care, aparent, mi-au “făcut rău” și MĂ IERT pentru că am gândit asta. Apoi pun întrebarea: “Chiar așa este?” Și, dacă răspund cu sinceritate, din postura de ADULT, voi realiza că nu e adevărat. Îmi voi aminti că, de-a lungul vieții, am cunoscut o grămadă de oameni “buni”* și demni de încredere și, mai mult, că acele lucruri aparent “rele”* pe care le-am trăit în trecut m-au ajutat să cresc, să devin cine sunt acum. Și că nimeni nu e intrinsec rău, doar durerea și suferința pot determina oamenii să facă lucruri aparent rele.

Cum ancorez noua credință în realitatea mea?

Astfel, înțeleg că, în trecut, eu mi-am creat această credință pentru a mă proteja de durere, suferință… dar ea nu este una reală. Aleg să înlocuiesc credința “Oamenii sunt răi” cu credința opusă “Oamenii sunt buni”. Odată ce am înțeles de unde vine credința veche și că ea nu este o reflectare a realității pe care eu o aleg, își pierde mare parte din putere. Tot ce mai am de făcut este să încep să ancorez noua credință în realitatea mea interioară, și în cea exterioară.

În interior, de câte ori am ocazia, îmi spun chestia asta (că oamenii sunt buni) și încep să interpretez tot ce se întâmplă în exterior prin prisma acestei noi credințe. Concret, dacă cineva face ceva ce în trecut aș fi definit ca fiind o dovadă de răutate, aleg să interpretez situația în alt fel, să văd ce alte motive ar mai fi putut fi pentru ca acea persoană să se comporte în acel fel (era obosită, era distrasă, era rănită, era speriată, era furioasă…) și, înțelegând asta, nu mai consider nimic ca fiind rău la modul absolut și, mai mult, învăț să nu mai iau lucrurile la modul personal. Înțeleg că acel comportament nu are nicio legătură cu mine, văd că vine dintr-o parte rănită a celuilalt și astfel începe să se nască în mine COMPASIUNEA. Înțeleg că probabil și eu, dacă aș fi trăit viața persoanei respective m-aș fi comportat, în acea situație, probabil la fel de “rău”*, dacă nu chiar mai mult… Și realizez că, într-adevăr, NU EXISTĂ OAMENI RĂI!

În exterior, aplicăm sfatul lui Gandhi: “Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” Manifestă TU bunătatea din tine și evită să manifești “răutatea”*, sub orice formă o înțelegi tu. Fă, pe cât posibil, doar “fapte bune”* și, așa cum scrie și în Biblie, ceea ce dai se va întoarce la tine înzecit. Fă asta nu din dorința de a primi ceva din exterior, ci din dorința sinceră de a trăi ca experiență bunătatea, sub toate formele ei. Un al doilea lucru, extrem de important, este să consolidezi în interiorul tău această nouă credință. Concret, când în realitatea ta apare o persoană “bună”, spune-ți în mintea ta: Vezi?! Ți-am spus eu, oamenii sunt buni! 🙂 Și, după ce ai făcut toate astea, observă cum realitatea ta exterioară începe să arate altfel 🙂

*scriu “bun” și “rău” între ghilimele, pentru că în realitate nu există așa ceva. Nici în lumea duală în care trăim, nu există DOAR BUN și DOAR RĂU. Altfel spus, nu există ALB și NEGRU, doar diferite nuanțe de GRI, mai ales când e vorba de oameni.

7 pași pentru o viață aleasă și creată conștient

Ca să sumarizez, iată pașii pe care te sfătuiesc să îi faci dacă vrei să schimbi un anumit aspect/domeniu al vieții tale:

  1. observă ce se manifestă ACUM în realitatea ta în acel domeniu
  2. observă diferențele dintre situația reală și cea ideală
  3. descoperă CREDINȚELE din interiorul tău care nu corespund realității dorite
  4. înlocuiește după mecanismul descris mai sus credințele care nu corespund
  5. întărește în interior și în exterior noile credințe
  6. trăiește fiecare moment de ACUM ca și cum noua realitate ar fi adevărată
  7. bucură-te de noua realitate! 🙂

Și așa, fiecare dintre noi, ne putem crea realitatea pe care ne-o dorim și putem inspira din ce în ce mai mulți oameni să facă asta, până când aducem, cu toții împreună, din nou, RAIUL pe pământ. 🙂

Dacă vrei să cunoști oameni care trăiesc așa și vrei să-ți accelerezi procesul de trezire, te invităm alături de noi în Tabăra extatică de realiniere a ființei. Acolo vom împărtăși exemple concrete și instrumente eficiente pe care le poți folosi, în viața de zi cu zi, pentru a FI un creator din ce în ce mai conștient al realității tale. Te așteptăm cu mare drag!

În următorul articol, voi explica cum poți folosi EMOȚIILE pentru a identifica credințele tale REALE.

Dacă crezi că ceea ce ai citit mai sus poate fi de folos și prietenilor tăi, folosește butoanele de SHARE.

 

Abonează-te la Newsletter-ul INFO SPIRITUAL
Vreau să primesc ultimele noutăți pe email.
Abonează-te la Newsletter-ul INFO SPIRITUAL
Vreau să primesc pe email noutăți

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un gând despre “Cum să creezi realitatea pe care ți-o dorești”

INFO SPIRITUAL
Ada Bianca Anastasiu, psiholog şi formator, traducător la evenimente spirituale internaţionale
CONTACT
Thank You. We will contact you as soon as possible.
Abonează-te la Newsletter-ul INFO SPIRITUAL
Fii la curent cu evenimentele din orașul tău!
Accept termenii și condițiile de prelucrare a datelor cu caracter personal.
newsletter
FELICITĂRI! Te-ai abonat cu succes!
Foloseşte butoanele de mai jos pentru a-ţi invita prietenii să se alăture comunității INFO SPIRITUAL!
newsletter
FELICITĂRI! Te-ai înscris cu succes!
Fii atent la adresa de email.
Vei primi detalii despre pasul următor! Și nu uita să recomanzi acest eveniment și prietenilor tăi!
Ce tip de bilet doreşti?
FORMULAR ÎNSCRIERE FESTIVAL:
Info Spiritual
Mulțumim! Mai ai un singur pas!
Fii atent la adresa de email. Verifică şi căsuţa de spam.
Vei primi detalii despre pasul următor!
Și nu uita să recomanzi acest eveniment și prietenilor tăi!

GARANȚIE 100%: Dacă participi la eveniment și ești nemulțumit de beneficiile primite, îți returnăm contravaloarea biletului 100%.
Nume şi Prenume
Adresa de Email
Număr de telefon
Cine ţi-a recomandat evenimentul?
FORMULAR ÎNSCRIERE:
Ce tip de bilet doreşti?
FORMULAR ÎNSCRIERE FESTIVAL:
FORMULAR ÎNSCRIERE TÂRG TERAPII
Info Spiritual
Bifează ZIUA în care doreşti să participi:
SÂMBĂTĂ 20 oct. - 30 lei
DUMINICĂ 21 oct. - 30 lei
AMBELE ZILE 20-21 oct. - 50 lei
Accept termenii de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Abonează-te la Newsletter-ul INFO SPIRITUAL
Vreau să primesc ultimele noutăți pe email.
FORMULAR ÎNSCRIERE TÂRG TERAPII
Info Spiritual
Bifează ZIUA în care doreşti să participi:
SÂMBĂTĂ 20 oct. - 30 lei
DUMINICĂ 21 oct. - 30 lei
AMBELE ZILE 20-21 oct. - 50 lei
Accept termenii de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Felicitări! Adresa de email a fost confirmată.
Te așteptăm la eveniment, pe 20-21 octombrie, în Cluj-Napoca, la Biblioteca Județeană "Octavian Goga" (Calea Dorobanților 104), etajul 7, începând cu ora 9,30.
Dacă ai prieteni care au probleme de sănătate sau crezi că s-ar bucura să participe la acest eveniment, folosește butoanele de mai jos pentru Share.
O zi minunată, în armonie și deplină sănătate!
Echipa Info Spiritual
Abonează-te la Newsletter-ul INFO SPIRITUAL
Vreau să primesc ultimele noutăți pe email.
Abonează-te la Newsletter-ul INFO SPIRITUAL
Vreau să primesc pe email noutăți
Abonează-te la Newsletter-ul INFO SPIRITUAL
Vreau să primesc ultimele noutăți pe email.
Pentru înscriere, completează aici:
Sunt de acord cu preluarea datelor personale
Continuă înregistrarea pe pagina următoare
Pentru înscriere, completează aici:
Sunt de acord cu preluarea datelor personale
Continuă înregistrarea pe pagina următoare
Info Spiritual
ALEGE TIPUL DE BILET:
Bilet pentru o zi
Bilet pentru 2 zile
Bilet cu reducere specială
Accept termenii de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Înregistrare Festival de Spiritualitate
Felicitări! Adresa de email a fost confirmată.
Te așteptăm la eveniment, pe 18 - 19 mai, în Cluj-Napoca, la Biblioteca Județeană "Octavian Goga" (Calea Dorobanților 104), începând cu ora 9,30. Participarea la târgul holistic din foier de la partier este gratuită.
Dacă ai prieteni interesați de spiritualitate sau care crezi că s-ar bucura să participe la acest eveniment, folosește butoanele de mai jos pentru Share.
Share on LinkedIn
Share on WhatsApp
FORMULAR ÎNSCRIERE FESTIVAL DE SPIRITUALITATE
Info Spiritual
ALEGE TIPUL DE BILET:
Bilet pentru o zi
Bilet pentru 2 zile
Bilet cu reducere specială
Accept termenii de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Mulțumim! Mai ai un singur pas!
Fii atent la adresa de email. Verifică şi căsuţa de spam.
Vei primi detalii despre pasul următor!
Și nu uita să recomanzi acest eveniment și prietenilor tăi!

Share on LinkedIn
Share on WhatsApp